portfolio

Onderstaande de projecten van mijn werk:

Orthodoxe joden

In 2016 heb ik een serie gemaakt over het straatbeeld van de orthodoxe Joden in Antwerpen. Deze serie is meerdere malen tentoongesteld en een aantal beelden zijn genomineerd voor FotoNationaal 2017.

School 21

De serie “School 21” is een weergave van een schoolgebouw dat tijdens het regime van de rode Khmer dienst deed als rechtbank. Hier zijn vele mensen gemarteld en vermoord.

Funda

In de serie “Funda” wordt door de ramen heen gefotografeerd van huizen die te koop staan en onbewoond zijn. De huizen vertellen iets over de voormalige bewoners door het type behang en het materiaal van de vloer. De inval van het licht zorgt voor de sfeer en ondanks de leegte een warm gevoel.

Contact

In de serie “Contact” zien we verstilde portretten van mensen die de kijker op een indringende wijze aankijken. Het is de bedoeling dat er oogcontact ontstaat en dat de kijker nieuwsgierig wordt wie de persoon is.

Binnen

De serie “Binnen” laat een versleten interieur van een zusterhuis zien dat verlatenheid, leegte en melancholie oproept. De subtiele details geven een tijdsbeeld weer en versterken het verhaal waar eens mensen zijn geweest.

Spoelplaats

“Spoelplaats” laat een drietal foto’s zien van de plek waar mensen op hun camping de afwas kunnen doen. De camping bevindt zich in Kroatië en hier ervaart men nog het communistische tijdperk. Met een likje verf probeert men er nog iets van te maken.

Heilstätten Beelitz

Heilstätten Beelitz is een oud sanatorium dat dienst deed om tbc patiënten op te vangen uit de stad Berlijn. Later deed het gebouw als ziekenhuis dienst voor gewonde soldaten uit de eerste en tweede wereldoorlog. Nadien werd het een militair hospitaal voor de Russen. Na de val van de muur kwam een groot gedeelte van het complex leeg te staan en werd het een dankbaar decor voor filmmakers en fotografen. De door mij gemaakte foto’s waren onderdeel van mijn afstudeerproject voor de vakopleiding van de Fotovakschool.

Tijdreizigers

Tijdreizigers gaat over bekende gebouwen die al eeuwen bestaan en de mensen in het beeld worden als schimmen in beeld gebracht. Wij mensen zijn in deze serie de tijdreizigers.